Valahol Interneten


Egy (volt) olvasószerkesztő naplójából

Változnak az idők, és mi bennük változunk - tartja egy okos latin mondás. Hm. Ez utóbbi "sóhajtás" nem politikai közéletünkről akart lenni valami "kommentár nélkül"-vélemény. Hümmögésem nyugtázás, és némi kérdőjel felvetése együttesen, ami engem érintett impresszumunk július közepi változása kapcsán.

Mert mi tagadás, úgy kerültem (1997 október végén) az Internet világába, mint derült égből a villámcsapás! Igen, ez a világ - az eddig megszokott unalomhoz képest - maga a derült, optimista hangulatú ég, ahol én, az önérzetes és beképzelt "journalist", elkezdtem csapkodni. S eme internetes tudomány minden fázisát több-kevesebb konfliktus kiséretében sajátítottam el. A kérdés - bevallom férfiasan - csak az volt, kivel mennyire veszek össze, vélt, vagy valós "igazam" bűvöletében?

Szóval ilyen rögös egyéni útviszonyok ellenére, vagy talán azok kíméletlen tapasztalatának köszönhetően is kerülhettem e világháló ilyen, elismerést jelentő szakmai kategóriájába, olvasószerkesztőnek. Ruszt József, rendezőnek volt egy igen megszívlelendő mondata, amit a nemrég elhunyt Gábor Miklós minapi búcsúztatásán mondott, jellemezve e nagy színész kivételes hozzáállását is a dolgokhoz, a hivatásához: "Számára a siker nem cél volt, hanem eszköz!"

Az ESZKÖZ pedig, mint az írás - szemben az elszálló szóval; - MEGMARAD.