Heti sztorink VIII.

Alig kezdtük el e három kilences számot tartalmazó dátumú évünket, máris vannak leleményes kezdeményezések, amelyek jegyében 2000 január elsejének különleges naptárfordulója lebeg sokak szeme előtt. Mit képzeltem én, hogy csak úgy, egyszerűen, mi több; puritánul, s mondjuk ki önkritikusan: ötletszegényen evickélünk majd át egy ezredfordulón?! Az örökké bevételre éhes reklámpiacnak köszönhetően ilyen veszély már bizonyosan nem fenyeget bennünket. Német embertársaimat különösen nem. Lelki szemeim előtt intenzíven sportoló férfiak, és bőszen szépítkező nők tömegei igyekeznek az április kilencedikei napra koncentrálni. A tét ugyanis óriási.

Arról van szó, hogy fent említett kétezres év elsőszülött német csecsemőjét és szüleit márkamilliók szerencséltetik.

Hát mit mondjak, aggódom értük!

Itt van mindjárt a nők menstruációs ciklusa. Aki nem március 25. körül lesz ebben a kiszámíthatatlan lelkiállapotot előidéző naptári szakaszban, annak esélyei rosszabbul alakulnak, mivel ezáltal ovulációjuk tetőpontja sem a nagy napra, azaz április 9-ére esik majd. Mindez azonban nem csökkenti a nulla szintjére a január elsejére tervezett szülés időpontját, mert ha jómagam anno '55-ben "megtehettem", hogy a várt december közepi rendes időpont helyett, már október közepén startoltam... szóval plusz néhány hét sem vész. Tehát ha minden előzetes dolog időben történik, akkor is jöhet egy nagyot nevető koraszülött, akinek speciel 2000 január elsejének első másodpercében támad kedve világra jönnie, mert különben - tényleg és viccen kívül - lemarad valamiről! Egyesek szerint néhány bébi2000-jelölt körül nagyobb stábok fognak közreműködni, mint a Forma-1 versenyeken, persze tetemes jutalék, írásban való előzetes rögzítése mellett.

El ne feledkezzünk arról sem, hogy Szűz Mária óta gyermek csak úgy nem fogantatik, szükség van férfinemű egyén közreműködésére is. Hiába no, a legfontosabb dolog tart ez ügyben a legrövidebb ideig. Szerencsére nem azonnal derül ki, melyik aktus hozza a konkrét eredményt, így április kilencedikén és akörül ismételhető a gyönyör. Egyéb írott és íratlan szabályról nem tudok, de apróbb megkötések előfordulhatnak. Gondolom, egy férfi csak egy nővel, lehetőleg a feleségével indulhat ezen a "Bébi2000 No.1"-n, nem tisztázott, használhatnak-e Viagrát, vagy csak a menetenkénti négytojásos sonkás-rántotta engedélyezett, egri bikavérrel. Arról sem értesültem, szabad-e a fiatalabb szomszédasszony erotikus öltözékben való megjelentetésével serkenteni a versenyen nevezni kívánó páros férfitagját, esetleg anyagi helyzet függvénye szerint akár Claudia Schiffer vérpezsdítő látványa is bevethető a siker érdekében. A kudarc kizárt, hiszen végső esetben besegíthet a körzet postáslegénye... ;-)

Egy biztos, több német televíziós csatorna e különleges napra tekintettel, egésznapos erotikus programot terveznek, hogy ne csak éjfélkor induljon útjára a gyönyör. Miután ezek egyike-másika hazánkban is fogható, lehet, nálunk is eltér majd a statisztika a sokévi átlagtól. Lapzártánkig arról sem kaptunk hírt, miszerint Magyarországon terveznek-e hasonló népszaporító megmozdulást, egyvalami azonban itt is holtbiztos.

Minden házhoz jár a postás