Csapó! - jelenetek hírmorzsákból

A KSH adatai szerint mintegy tíz év után először egyszámjegyű lett az infláció janárban. Én nem így érzékeltem, de legyintettem magamra, muszáj nekem mindent értenem? Tudják, ezt már annak idején az Édesanyám is megmondta, amikor vitatkoztam Vele; mondd fiam, muszáj teneked mindent értened?! Hát jó. Aztán jött az MTV1 vasárnap esti "Hét" műsora, amelyben elsőként arról kérdezték a pesti utca emberét, mit szól az egyszámjegyű inflációhoz? Senki sem ezt érzékelte a megkérdezettek közül, és nem hitte el. Engedtessék meg még egy apró felvetést: miért nem az év végén számítják ki, milyen mértékű volt az infláció? Csapó.

Simicska Lajos korábbi üzleteit ne firtassuk, ő a mostani vezetés bizalmát élvezi. Volt ilyen Horn, Antall idején is, még korábban pláne. Csak most hamarabb kiderül. Azért a rendőri palotába nem engedtem volna arany-csempészeket, de ha már ott voltak, letartóztatom őket. Igaz, akkor Pelikán László sem vehetett volna féláron aranyat... Így alkalmatlansága az adórendőrség vezetésére különösen hamar kiderült. Valamit valamiért. Csapó.

A közelmúltbeli busztragédia kapcsán olyan méltatlan hírdömping ment, hogy szinte szégyelltem újságíró igazolványomat. Soproni barátom, aki korábban Kőszegen élt, felvetette, emlékezzek meg az áldozatokról. Lehetetlen volt a helyzet, úgy éreztem, jobb, ha ehhez én nem szólok hozzá. Számomra az tűnt a legvisszataszítóbbnak, amit a Tallózóban is olvashatók között találtam és a címe pejoratíve párhuzamot sugallt egy, a szomorú hangulathoz végképp nem illő világgal, ugyanis az említett válogatás által kiemelt liberális hetilap ezt a címet adta sajátos megemlékezésének: "Ehhez is hozzá kell szoknunk, mint a robbantásokhoz?" Aztán közzétették az adatvédelmi biztos jelentését, amely szerint minden média megsértette az áldozatok és hozzátartozóik személyiségi jogát. Csapó.

Világéletemben tiszteltem az angol futballt. Férfias, kemény és sportszerű. Volt... Lehet, egy ideje a pályáikon sem folyt annyira fair küzdelem, mint egykor, de hogy a stadionokon kívül már sokkal kevésbé sportszerű, az holtbiztos. S ez Glen Hoddle úr rovásán van, ha nem pontosan írtam az immár exkapitány nevét, megérdemli... Mert olyat mondott, hogy ha vicces volna a téma, boncgézai fordulattal élve kutatnám: "van-e a kettő között összefüggés?" - mármint a futball és a mozgássérültek helyzete között... De sajnos annyira nem a humor kategóriája, hogy maga a brit miniszterelnök menesztette azonnal országa futball-csapatának szövetségi kapitányát. Hoddle "úr" egy sajtóértekezleten kijelentette, hogy a mozgássérültek előző életükben elkövetett bűneikért vezekelnek... Csapó.