Csapó! - jelenetek hírmorzsákból

Megjöhet-e az ember kedve a focihoz? No persze, ez esetben nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az említett magasabb rendű élőlény magyar nemzetiségű és mint ilyen, sohasem fogja tudni nyugodtan nézni a focit. Maradt egyetlen lehetőség - mint a pártokból való kiábrándulás esetében -, érdekli-e még az embert a dolog, vagy sem? Ha nem, elfoglalja magát mással. Csapó.

Se vele, se nélküle? Valahogy úgy... - már aki benne van a negyedik ikszben és módjával ugyan, de jutott neki élmény is abból, amit valaha úgy hívtak: magyar labdarúgás. Manapság - 1999 elején - itthon inkább íróasztalnál, jobb esetben külföldi pályán történik magyar vonatkozású futball-esemény. Március 19-ére ugyanis MLSz- közgyűlést "hívott össze(vissza)" az ifi- és sportügyeket legújabb korunkban felügyelő miniszer úr. S miután az oly kényes demokráciát az éppen hatalmat gyakorlóknak esik mindig nehezükre elvi szintről áttenni mindennapjainkba, azaz szabályosan betartani, így a miniszter úr által hozott döntések némelyike megsértette a nemzetközi szervezetek szabályait. A FIFA és az UEFA ugyanis nem hagyta, hogy tagállamában a politika direkt módon beleszóljon tagszervezete - az MLSz - életébe, így a közgyűlést is csak maga az MLSz, vagy felettes nemzetközi szerve hívhatja össze. Ennyit a politika beavatkozási kísérletéről. Csapó.

Március 17, bajnokok ligája kupaszerda. Hrutka János középhátvéd, a német Kaiserslautern magyar idegenlégiósa utolsó emberként elbuktatta a Bayern München csatárát, amiért a bíró piros "lapolta", hiszen így szól a szabály. Azt hiszem, tök mindegy, ki lett volna az utolsó ember, egy Bayern München csatárt nagyon nehéz a tizenhatos táján úgy megállítani, hogy a tisztelt játékvezető úr továbbot intsen. Na bumm, 11-es és a szabálytalankodó kiállíttatott. Ha így vesszük, a politikában is igen gyakran szabálytalankodnak, mégsem mennek mindjárt - ha egyáltalán menniük kell mandátumuk lejárta előtt... - zuhanyozni. Csapó.

1996-ban lett volna nálunk világkiállítás, de az akkori kormány szerint nem volt rá pénz. A következő - mai - kormány lemondta a 4-es metró építését, mert nincs rá pénz. Viszont szeretnénk az osztrákokkal közösen futball EB.-t rendezni 2004-ben, de ahhoz át kéne építeni több stadiont. Ha az előbb említett dolgokra nem akadt fedezet, akkor erre miből futná? Közben Kelet-Magyarországot régen tapasztalt árvíz súlytja. Tessék mondani, ilyen helyzetben szükségünk van futball-torna rendezésre? Csapó.